facebook-icon
facebook-icon
ham-menu

NOVOSTI | 29.03.2017. | 02:03

Studenti za STO

Studenti ove godine preuzimaju govornicu, te kroz predavanje i radionice donose svoje viđenje suvremenih tehnologija u obrazovanju. Saznajte što rade na fakultetu i kako primjenjuju tehnologiju na svom putu prema radu u školi.

 

Predavanje


Vizualni programski jezici za školu i u školi

Divna Krpan, Ana Puljas, Mateja Ilić, PMFST

Na predavanju sudionici će se upoznati s načinom korištenja vizualnog programskog jezika kao početnog jezika za programiranje, te prijelazom iz vizualnog u profesionalni programski jezik C#. Studenti će predstaviti primjer aplikacije izrađene u okviru za izradu igara u C# na temu iz fizike.

Trajanje predavanja: 45 min

 

Radionice


Iskustva sa robotima od vrtića do fakulteta

Goran Zaharija, PMFST

Polaznici radionice će se upoznati sa reakcijom djece i mladih osoba kada ih se izloži robotima kao nastavnom pomagalu. Naglasak se stavlja na provedenim istraživanjima te značaju koji roboti imaju na motivaciju i mogućnost povezivanja različitih pristupa poučavanju. Polaznici će se upoznati sa mogućnostima korištenja LEGO robota u nastavi, ne isključivo informatike. Kroz primjere će se pokazati način na koji se roboti mogu uključiti u nastavu različitih predmeta.

Trajanje radionice: 90 min

Implementacija e-kolegija Glazba je svuda oko nas u sustavu Moodle

Josipa Ivić, OŠ Manuš, Split

U teorijskom dijelu radionice polaznicima će biti predstavljeno istraživanje o implementaciji e-kolegija Glazba je svuda oko nas u sustavu Moodle u kojem se sjedinjuju sadržaji triju nastavnih predmeta – Prirode i društva, Glazbene kulture i Hrvatskoga jezika. Cilj je istraživanja bio ostvariti međupredmetnu korelaciju i stvaralački rad kod učenika u sustavu Moodle te ispitati zadovoljstvo učenika prema oblikovanim nastavnim sadržajima te e-učenju. Istraživanje je provedeno tijekom siječnja, veljače i ožujka 2017. godine na uzorku od 25 učenika 4. razreda Osnovne škole Manuš iz Splita. Praktični dio radionice obuhvaća oblikovanje interaktivne lekcije u sustavu Moodle. Nastavni sadržaj oblikovat će se slijedeći faze modela za oblikovanje nastavnih sadržaja u sustavima za e-učenje. Nakon pohađanja radionice polaznici će biti sposobni oblikovati lekciju dodavanjem stranica s tekstom i stranica s pitanjima (višestruki odabir/točno-netočno/esej), dodavanjem poveznica na vanjske sadržaje te uporabom multimedijskih datoteka (slika, video zapis, audio zapis). Uspjeh rada vrjednovat će se promjenom uloge nastavnik – učenik te simulacijom nastavnih sadržaja polaznicima radionice.

Trajanje radionice: 60 min

Početno programiranje za osnovce u Scratchu

Monika Mladenović, PMFST

Polaznici će se upoznati sa načinom korištenja programskog jezika Scratch kod učenika početnika u programiranju u osnovnoj školi. Naglasak se stavlja na odmak od klasičnih primjera koji se koriste u podučavanju programiranja. Učenici uče programirati kroz primjer izrade jednostavne računalne igre osmišljene za usvajanje osnovnih programskih koncepata (Angry birds – Hour of code, Lightbot, RoboZZle).

Trajanje radionice: 90 min

USTANOVE PARTNERI

http://www.pmfst.unist.hr https://www.ffst.unist.hr/

USTANOVE PARTNERI

http://www.pmfst.unist.hr
https://www.ffst.unist.hr

POD POKROVITELJSTVOM

http://public.mzos.hr/Default.aspx

COPYRIGHT © 2020 CARNet . SVA PRAVA PRIDRŽANA

CARNet

Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.
Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost CARNeta.