facebook-icon
facebook-icon
ham-menu

Radionice

e-Škole scenariji poučavanja: ideje za primjenu IKT-a i suvremene pedagogije u nastavi
Maja Quien i Gordana Benat, CARNet

Polaznici će se na radionici upoznati s konceptom e-škole scenarija poučavanja koji podrazumijevaju inovativan i kreativan način poučavanja uz IKT i primjenu suvremenih pedagoških metoda. Ovi scenariji poučavanja razvijeni su za učitelje matematike, fizike, kemije i biologije a potiču interdisciplinarni pristup te povezivanje gradiva sa svakodnevnim životom. Uključuju i prijedloge postupaka potpore za učenike s posebnim odgojno obrazovnim potrebama. Polaznici će naučit će kako pronaći i prilagoditi e-Škole scenarij poučavanja vlastitom kontekstu uz realiziranje planiranih obrazovnih ishoda.

Trajanje radionice: 2 x 60 min (120 min ukupno)

 

Radionica zajednice praktičara
Jasminka Mužinić, Točka promjene d.o.o.

Radionica je namijenjena nastavnicima prirodoslovnih i njima srodnih predmeta iz škola uključenih u pilot projekt e-Škola. Ova interaktivna radionica je zamišljena kao mjesto vaših susreta i razmjene iskustava i dojmova iz prakse. Želimo vas podržati u daljnjem osmišljavanju i ostvarivanju planova uvođenja i korištenja tehnologije u nastavi. Vjerujemo da ćete sudjelovanjem osnažiti kreativnu stranu svoje uloge nastavnika.

Trajanje radionice: 90 min

 

Igra Escape Classroom
Danijela Takač, OŠ Pantovščak, Zagreb i Sandra Ivković, OŠ Vjenceslava Novaka, Zagreb

Escape Classroom igra kod učenika razvija timski rad, kritičko mišljenje, kreativno rješavanje problema te se može primijeniti u svim nastavnim predmetima. Tijekom radionice sudionici će se upoznati s pravilima i slijedom Escape Classroom igre, te odigrati jednu igru vezanu uz temu Astronomije i prirodoslovlja. Sudionici će rješavati zadatke i logičke zagonetke primjenom digitalnih tehnologija te uvidjeti prednosti i primjenu ovakvog načina rada u nastavi.

Trajanje radionice: 60 min

 

Dizajn Escape Classroom igre
Danijela Takač, OŠ Pantovščak, Zagreb i Sandra Ivković, OŠ Vjenceslava Novaka, Zagreb

Tijekom radionice sudionici će se upoznati s metodologijom Escape Classroom igre, sastavnicama igre, potrebnim materijalom i primjenjivim web 2.0 alatima i digitalnim tehnologijama. Upoznati će prednosti igre, primjenu u različitim nastavnim predmetima te  ishode koje želimo postići ovakvim načinom gamefikacije nastave.
Tijekom radionice sudionici će u grupama izraditi scenarij jedne Escape Classroom igre uporabom digitalnih tehnologija i različitih web 2.0 alata te će prezentirati svoj uradak ostalim sudionicima. Sudionicima će biti predstavljen i primjer te mogućnosti izrade Digital Escape Classroom igre.

Trajanje radionice: 60 min

 

Scientix: Interaktivni uvod u znanstvenu metodu
Bojan Markičević, Facilitator i znanstveni komunikator, L’Atelier des jours a venir, Pariz

Jeste li se ikada zapitali: Kako možete svojim učenicima na jednostavan i efikasan, inovativan a jeftin, kratak i točan način objasniti što je znanstveno istraživanje? Kako im pokazati što je znanstveni pristup, koje su razlike između opservacije i pretpostavke, zašto je važno griješiti i kako iz grešaka učiti?
Učenje uvidom, učenje putem samootkrivanja, poučavanje temeljeno na znanstvenim istraživanjima – sve su to moderni pojmovi ponekad vrlo teško ostvarivi u praksi. Na radionici će nastavnici proći kroz niz vježbi i aktivnosti kojima mogu osvježiti nastavu te na zanimljiv način prezentirati učenicima svu ljepotu ali i kompleksnost procesa u znanosti.

Trajanje radionice: 90 min

 

Online kolaboracijom do svemira
Tomislav Negulić, CARNet

Kroz 60 minuta saznajte koje sve procese inženjeri naše prolazi pri izradu i lansiranju satelita koristeći program Space Telescope Designer, iza toga zajednički napravite svoju skicu u plan prvog Hrvatskog teleskopa koristeći prvu Hrvatsku aplikaciju koja je predstavljena na Bett sajmu edukacijske tehnologije Aww App. Na kraju uz zabavan kviz sa Kahootom provjerite naučeno.

Trajanje radionice: 60 min

 

e-Lab: Interaktivni sadržaji i igre
Jelena Valčić, CARNet

Što LearningApps, Go-Lab i Brain-POP imaju zajedničko? Svi su portali koji nastavnicima omogućavaju pristup raznim alatima i igrama koje mogu iskoristiti u svojoj nastavi. Ova radionica će polaznicima omogućiti uvid u razne sadržaje koje navedeni portali nude, te ih u konačnici potaknuti na promišljanje o tome na koji bi način mogli dostupne sadržaje iskoristiti u svom radu.

Trajanje radionice: 90 min

 

Lino – više od digitalne oglasne ploče
Jelena Valčić, CARNet

Ova će radionica polaznike upoznati s alatom Lino i načinima pomoću kojih nastava uz alat može biti kreativna i zanimljiva. Upoznati će razne osnovne funkcionalnosti kao što je izrada vlastite oglasne ploče i dijeljenje sadržaja. Također će se upoznati i s naprednim funkcionalnostima kao što je izrada grupe unutar koje mogu lako organizirati sadržaj i ploče, te podijeliti s drugim članovima grupe. Ovaj alat je idealan za objavu raznih informacija vezanih za predmet, organizacije pri izradi projektnih zadataka ili domaćih zadaća, te također zadavanje pojedinačnih zadaća.

Trajanje radionice: 60 min

 

e-Dnevnik
Kristijan Milojević i Petar Josipović, CARNet

e-Dnevnik je web aplikacija za vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku koja razrednicima, nastavnicima te ravnateljima, pored funkcionalnosti koje ima postojeća, klasična, razredna knjiga, omogućuje i izradu izvještaja o ocjenama, izostancima te drugim podacima na brz, jednostavan i pouzdan način čime u svrhu optimizacije poslovnih procesa i dostupnosti podataka iz pedagoške dokumentacije. Na radionici polaznici će se upoznati s osnovnim funkcionalnostima e-Dnevnika te prednostima sustava u odnosu na postojeću razrednu knjigu u tiskanom obliku, a uvjetovano upravo prednostima koje nudi informacijsko-komunikacijska tehnologija.
Trajanje radionice: 90 min

 

CARNetove usluge za buduće nastavnike
Kristijan Milojević i Tihomir Markulin,CARNet

Želite li saznati koje su sve CARNetove usluge i servisi dostupne studentima, učiteljima i nastavnicima a koje mogu primjenjivati u svom svakodnevnom radu, dođite na radionicu u kojoj ćete se upoznati s njima kao i sa aplikacijom  zamišljenom kao digitalni oblik Matične knjige a koja služi za unos najvažnijih podataka o učenicima i djelatnicima osnovnih i srednjih škola.

Trajanje radionice: 60 min

 

Strategija digitalne zrelosti – pilot e-Škole na pola puta
Dragana Kupres i Tina Marković, CARNet

Pilot projekt e-Škole prešao je prvu polovicu svog puta. Što smo naučili do sada što nam može dati smjernice za daljnji razvoj? Kroz ovu fokus grupu razgovarat ćemo o poticajima i barijerama što kvalitetnijeg korištenja potencijala tehnologije u učenju, poučavanju I rukovođenju školskim ustanovama. Pri tome ćemo se posebno osvrnuti na pojedinačne kategorije digitalne zrelosti i kroz diskusiju u malim grupama predložiti strateške akcije i mjere koje mogu dovesti do dugoročnih promjena i kvalitetnijeg korištenja IKT-a u školskom sustavu.

Trajanje radionice: 90 min

USTANOVE PARTNERI

http://www.pmfst.unist.hr https://www.ffst.unist.hr/

USTANOVE PARTNERI

http://www.pmfst.unist.hr
https://www.ffst.unist.hr

POD POKROVITELJSTVOM

http://public.mzos.hr/Default.aspx

COPYRIGHT © 2020 CARNet . SVA PRAVA PRIDRŽANA

CARNet

Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.
Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost CARNeta.