facebook-icon
facebook-icon
ham-menu

O događanju

Krajem mjeseca travnja, točnije 27. i 28. travnja u organizaciji CARNeta, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Splitu te Odsjeka za učiteljski studij Filozofskog fakulteta u Splitu a u okviru Festivala znanosti u Splitu, održat će se četvrto izdanje događanja Suvremene tehnologije u obrazovanju – STO .

Tematsku okosnicu događanja čini kreativna nastava. Pojam kreativnosti širok je pojam i teško ga je, složit će se mnogi teoretičari, jednoznačno definirati a pojednostavljeno mogli bi ga opisati kao sposobnost povezivanje starih informacija na nov način.

U kontekstu nastave kreativnost možemo promatrati kao ono što potiče kvalitetu nastave, čini nastavu učinkovitijom u smislu ostvarivanja nastavnih ciljeva te ujedno dodatno potiče i motivira učenike na aktivno sudjelovanje u procesu učenja, poboljšava komunikaciju sudionika u nastavi te doprinosi stvaranju preduvjeta za kolaborativno učenje.

Može li i u kojoj mjeri te na koji način i primjena informacijske komunikacijske tehnologije pridonijeti kreativnosti nastave pokušat ćemo dokučiti na ovogodišnjem STO događanju kroz

– živahnu raspravu,
– niz praktičnih i poticajnih radionica
– te kroz demonstraciju odličnih i inspirativnih primjera primjene tehnologije u nastavi.

Događanje je prvenstveno namijenjeno studentima, budućim učiteljima te učiteljima i nastavnicima prirodoslovnih i njima srodnih predmeta uključenih u projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)” ali i svim ostalim zainteresiranim studentima i nastavnicima koji u svom radu žele naučiti kako kreativno koristiti tehnologiju u nastavi.

Raspored: Prvi dan \ Drugi dan

Detalji : Predavanja \ Radionice \ Studenti za STO \ Predstavljanje primjera dobre prakse

Prijava na radionice: Obrazac prijave

USTANOVE PARTNERI

http://www.pmfst.unist.hr https://www.ffst.unist.hr/

USTANOVE PARTNERI

http://www.pmfst.unist.hr
https://www.ffst.unist.hr

POD POKROVITELJSTVOM

http://public.mzos.hr/Default.aspx

COPYRIGHT © 2020 CARNet . SVA PRAVA PRIDRŽANA

CARNet

Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.
Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost CARNeta.