preskoči na sadržaj
e-Škole
Više informacija o EU fondovima možete pronaći na: www.strukturnifondovi.hr

Projekt e-Škole je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Uz pokroviteljstvo

Partneri

O događanju

Ovogodišnje, treće po redu događanje „Suvremene tehnologije u obrazovanju“ - STO  2016 održalo se 22. travnja 2016. godine u Rijeci u organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet, Učiteljskog fakulteta i Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Događanje STO 2016 bilo je prilika svim studentima učiteljskih fakulteta i fakulteta u kojima se obrazuju budući nastavnici da se tijekom jednog dana kroz niz praktičnih radionica i demonstracija upoznaju s različitim oblicima primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije pomoću koje svoju nastavu mogu učiti zabavnijom i privlačnijom svojim učenicima, utjecati na povećanje motivacije te bolje razumijevanje naučenog a također i  doprinijeti razvoju komunikacijskih i kolaboracijskih vještina kod svojih učenika.  

Nadamo se da će stečena znanja te uvidi u mogućnosti primjene tehnologije u nastavi potaknuti i inspirirati studente da se i sami okušaju u osmišljavanju nastave potpomognute informacijsko-komunikacijskom tehnologijom.

U okviru ovogodišnjeg studentskog dana, organizirana je i edukacija za voditelje školskih projektnih timova iz 150 škola koje sudjeluju u pilot projektu "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)" koja se održala u četvrtak, 21. travnja. 


Novosti

Održan 3. studentski dan Suvremene tehnologije u obrazovanju - STO 2016

28. 4. 2016.

CARNet u suradnji s partnerima Učiteljskim fakultetom i Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, održao je treći po redu studentski dan Suvremene tehnologije u obrazovanju – STO 2016. Događanje je trajalo dva dana, 21. i 22. travnja 2016. godine i to kroz dva posebna programa. Program prvog dana je bio namijenjen nastavnicima koji su voditelji školskih projektnih timova u projektu „e-škole: Uspostava sustava digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ koji sufinancira Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, dok je program drugog dana bio posebno pripremljen za studente učiteljskih fakulteta i fakulteta s nastavničkim smjerovima.

Prvi dan otvoren je svečanom ceremonijom na kojoj je uvodno predavanje održao rektor Sveučilišta u Rijeci, prof.dr.sc. Pero Lučin, a drugi dan studente je, u uvodnom predavanju inspirirala prof. Josipa Blagus predavanjem „IKT Kao motivacija u nastavi“.

Osim zanimljivih predavanja i radionica na temu poučavanja i učenja u 21. stoljeću te primjene IKT-a u nastavi, sudionici oba dana su imali priliku vidjeti i konkretne primjere iz nastavničke prakse te komunicirati s inovativnim nastavnicima koji u svojoj svakodnevnoj praksi primjenjuju tehnologiju kao podršku nastavnim aktivnostima s učenicima.

U sklopu događanja, organizirano je nagradno natjecanje za studente za koje su prijave otvorene do 15. svibnja pa pozivamo sve studente da se na ovoj poveznici informiraju pravilima te kako sudjelovati i osvojiti vrijednu nagradu – PlayStation 4 igraću konzolu.

Događanju su pratili i CARNetovi partneri Microsoft i Lukvel koji su također predstavili svoje obrazovne tehnologije.

Kroz dva dana na Studentskom danu je sudjelovalo više od 300 polaznika.

Sve dodatne informacije o događanju potražite na web stranicama događanja na adresi www.sto.carnet.hr, ili na Facebook stranici događanja.[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | ]


preskoči na navigaciju