preskoči na sadržaj
e-Škole
Više informacija o EU fondovima možete pronaći na: www.strukturnifondovi.hr

Projekt e-Škole je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Uz pokroviteljstvo

Partneri

Opisi predavanja i radionica programa STO e-Škola

Predavanje „Upravljanje ljudskim resursima – ključ uspjeha projekta“, prof.dr.sc. Kornelija Mrnjaus

Jedan od najvažnijih čimbenika uspjeha projekta sigurno je onaj ljudski.

Ovisno o članovima tima, rad na projektu može biti izvor velikog zadovoljstva i rezultata ostvarenih i iznad očekivanja, ali može biti i izvor velikih frustracija, loših rezultata pa i uzrok neuspjeha projekta. U ovom, kratkom, predavanje govorit će o upravljanju projektnim timom u kontekstu upravljanja ljudskim resursima - planiranje, pribavljanje i selekcija ljudskih potencijala, motivacija i nagrađivanje, upravljanje stresom.

 

Microsoft office alati u obrazovanju, Danijel Bačelić, Microsoft

Predstavljanje ukupnog portfelja Office 365 u obrazovanju, i kako se mogu koristiti u izvođenja nastave te razvoju informatičke pismenosti. Dodatno ce biti predstavljene sve prednosti i pogodnosti koje Microsoft nudi učiteljima i učenicima bez naknade.

 

Predstavljanje natjecanja Libar, CARNet

U vremenu smo kada se odgovorno i samostalno služenje digitalnom tehnologijom smatra imperativom. Uvođenjem novih pedagoških pristupa, primjenom tehnologije i boljom dostupnošću kvalitetnih digitalnih obrazovnih sadržaja, učenicima se omogućuje ovladavanje osnovnim vještinama potrebnima za život i rad u 21. stoljeću te doprinosi njihovoj digitalnoj pismenosti.

Stoga CARNet organizira natjecanje za nastavnike u izradi digitalnih nastavnih materijala u CARNetovom alatu Libar koji omogućava jednostavnu izradu, objavu i korištenje digitalnog sadržaja primjenjivog u nastavi. U uvodnom dijelu, prije održavanja radionice upoznat ćemo vas s informacijama o natjecanju te dokumentom „Prijedlog kriterija i preporuka za izradu kvalitetnih digitalnih obrazovnih sadržaja“, koji je vodič za nastavnike u izradi digitalnih obrazovah sadržaja, kako u drugim alatima tako i u Libru.

Ispričat ćemo vam i priču o Libru, koji ćete odmah nakon toga kroz radionicu bolje upoznati i savladati.

 

Radionica zajednice praktičara: Koordinacija školskih timova, Jasminka Mužinić

Radionica je namijenjena voditeljima školskih projektnih timova na projektu e-Škole i zamišljena je kao mjesto susreta i razmjene informacija vezanih uz projekt. Cilj nam je osnažiti vaše uloge i ponuditi potrebne informacije o projektu, potaknuti vas na osmišljavanje i ostvarivanje planova uvođenja i korištenja tehnologije u nastavi, te osvijestiti kako poticati školske timove na sudjelovanje i uspjeh u projektu.

 

BoF Digitalne kompetencije, CARNet

BoF “Digitalne kompetencije” okupit će sudionike koji žele razgovarati i razmjenjivati poglede i iskustva vezana uz važnost, kao i načine stjecanja i razvoja digitalnih kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika. Koje su to poželjne digitalne kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika? Jesu li one nužne za poučavanje u školama danas? Kako ih steći i razvijati? Na koji način osnažiti odgojno-obrazovne djelatnike kako bi oni mogli razvijati digitalne kompetencije učenika? Ovo su samo neka od pitanja o kojima će razgovarati sudionici BoF-a te na taj način aktivno pridonijeti planiranju i provođenju aktivnosti s ciljem razvoja digitalnih kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika u pilot projektu e-Škole.

 

Radionica Projektna nastava - kako početi?, Bojan Markičević

U vrijeme kada smo između dva kurikuluma, starog iznimno ograničavajućeg i novog koji se tek priprema, pitanje je što nastavnici mogu učiniti. Kako početi zajedničke projekte, povezati međupredmetno neke cjeline i osmisliti učeničke aktivnosti? Put od tisuću milja počinje s prvim koracima, samo je problem u kojem smjeru krenuti i koga uhvatiti pod ruku. Kako pomoći jedni drugima, istovremeno pružiti pomoć i slobodno je potražiti. Na ovoj radionici ćete iskusiti konkretne aktivnosti koje bi mogle biti implementirane u kolektivu.

 

Škola budućnosti: Elementi za strategiju digitalne zrelosti e-Škola, CARNet

U okviru fokus grupa nastavnici će kroz grupni rad raspravljati o njihovom viđenju digitalne zrelosti škola. Uz pomoć pripremljenih pitanja te kroz moderirani razgovor nastavnici će razgovarati o vizijama svoje učionice, škole, načina rada u 2025 godini, te o tehnologiji i podršci koja je potrebna da se ta vizija ostvari, ali i na koji način vrednovati obrazovanje.

Pogled kroz prizmu nastavnika uvelike će doprinijeti razvoju elemenata koje će sadržavati Strategija digitalne zrelosti e-Škola koja je veoma važna za dugoročnu održivost projekta e-Škole.

 

Libar – brz i jednostavan način za izradu e-knjige, CARNet

Na ovoj radionici glavna tema je bila izrada digitalnog sadržaja (e-knjiga) pomoću nove CARNetove web aplikacije Libar. Polaznici su se kroz samostalnu izradu vlastitog digitalnog sadržaja upoznali s funkcionalnostima Libra. Nastali dokument sadržava sve elemente digitalnog sadržaja: tekst, slike, multimediju i kratke provjere znanja.  Nakon izrade, korisnici su dokument konvertirali u .pdf i .epub formate te objavili u obliku e-knjige na mobilnoj aplikaciji Libar. Osim sa izradom sadržaja, korisnici su se imali prilike upoznati sa mogućnostima licenciranja sadržaja kao i sa mogućnostima dodjeljivanja ovlasti i kolaboracije sa drugim korisnicima Libra.

Trajanje radionice: 60 min

 

Yammer radionica, Katarina Tomić

Zajednica praktičara u projektu e-Škole ima za cilj povezati nastavnike škola u projektu putem zatvorene društvene mreže Yammer u virtualnu zajednicu u kojoj će se izmjenjivali iskustva vezana uz primjenu ICT-a. U okviru korisničke podrške odvijat će sva komunikacija sa školama, podrška za usluge nastale u projektu, a pratit će se i napredak  škola u projektnim aktivnostima.

Na ovoj Yammer radionici sudionici će imati priliku naučiti kako se prijaviti u Yammer mrežu, pridružiti privatnim i javnim grupama te kako koristiti osnovane i napredne Yammer funkcionalnosti.

Budući da  mreža predstavlja centralno mjesto suradnje svih sudionika u projektu e-Škole kroz korisničke scenarije sudionici će dobiti uvid u benefite koje mogu ostvariti korištenjem mreže uz jednostavno razmjenjivanje iskustva i povezivanje s kolegama.

Trajanje radionice: 90 min

 


preskoči na navigaciju