preskoči na sadržaj
e-Škole
Više informacija o EU fondovima možete pronaći na: www.strukturnifondovi.hr

Projekt e-Škole je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Uz pokroviteljstvo

Partneri

O nagradnom natjecanju za studente

Dragi studenti učiteljskih smjerova,

Tijekom svojeg školovanja pripremate se za rad s djecom i učenicima i pri tom morate svladati različita znanja i vještine koji će vam biti potrebni. Vjerujemo da vas na fakultetima za to dobro pripremaju, a ovim nagradnim natjecanjem nudi vam se još jedan izazov.

Kako je u misiji CARNeta popularizacija informacijske i komunikacijske tehnologije u obrazovanju, pozivamo vas da nam prezentirate kako biste vi primijenili te tehnologije u svojem budućem radu. Pri tom nam pokažite da znate koristiti računalo i druge digitalne uređaje, ali i da želite biti učitelj novog doba! Osmislite jednu nastavnu temu (ili nastavnu jedinicu) u kojoj biste sa svojim učenicima radili na inovativan način.

Pokušajte izbjeći predavanje koje ćete sami održati pred razredom jer time svoje učenike stavljate u ulogu slušatelja, a oni bi i sami htjeli nešto istražiti, isprobati, izraditi, pokazati…

Ne znamo pouzdano kakvom će sve tehnologijom raspolagati vaši učenici na svojim radnim mjestima oko 2030. godine, no možete ih pripremati za izazove koji ih čekaju. Možete im već sad ponuditi način razmišljanja i učenja kakav će im biti potreban. Zatražite od njih da promišljaju, da istražuju, zatražite da razgovaraju međusobno, da podijele poslove, da biraju zadatke, da odlučuju o načinu rada. Predložite im da nabroje zašto im se sviđa ili ne sviđa neko umjetničko djelo, zašto se slažu ili ne slažu s nekom idejom iz prošlosti. Zamolite ih da fotografiraju neki prizor iz prirode, da snime neki zvuk iz okoline i da pokažu drugim učenicima svoj odabir.

Želite li biti u tijeku sa svojim vremenom i u poznavanju tehnologije ići barem ukorak sa svojim učenicima, ako ne i korak ispred njih?

Jeste li spremni biti takav učitelj?

Ako jeste, prijavite se na CARNetovo nagradno natjecanje.

 

preskoči na navigaciju